Nem valódi megoldás

2022.06.30. 06:18

A megszorító politikához illeszkedik a dugódíj

Tévút az emberek érdekével szemben politizálni – fejtette ki Pálfalvi Milán, a Nézőpont Intézet elemzője a baloldal dugódíjjal kapcsolatos terveiről. Mint mondta, a baloldal nem a választók, hanem Brüsszel és a multik érdekét helyezi előtérbe, önjelölt társadalmi mérnököt játszik, amikor sarccal igyekszik kiszorítani az autó­sokat a városból.

– Az autósok pénztárcáját vékonyítaná, ha dugódíjat vezetne be Karácsony Gergely főpolgármester, de valódi megoldást ez sem jelentene a közlekedési káosz­ra – mondta el a Magyar Nemzetnek Pálfalvi Milán.

Az elemző emlékeztetett, hogy a baloldal az életminőség javítására hivatkozik, amikor a dugódíj bevezetését követeli a parlamentben, de valójában csupán az autósoktól szednének be súlyos pénzeket.

A dugódíj begyűrűző hatása nem állna meg az autósok körében, hanem megmutatkozna azon kívül is, leginkább az alacsony keresetűek és az aktív középosztály járna vele igazán rosszul – mutatott rá az elemző. 

Szerinte a baloldal önjelölt társadalmi mérnököt játszik, amikor sarccal igyekszik kiszorítani az autósokat a városból, ez azonban nem találkozik a magyar emberek akaratával.
Miután a baloldal több intézkedése is az autósokat bünteti, például a rakpart lezárása, a biciklisávok, a felújítások nem megfelelő szervezése, beleillik a sorba a dugódíj autóellenes gondolata is – magyarázta az elemző. 

Szerinte a baloldal rossz működésének és az ebből is fakadó népszerűtlenségének oka, hogy nem a választóikat, hanem inkább Brüsszel és a multik érdekét helyezi előtérbe.

– Ha pedig ez azzal jár, hogy az autósokat vagy bárkit meg kell sarcolni, akkor ezt zokszó nélkül meg is teszi – fogalmazott.
A városi utak használata nem kényelmi szempont, hanem az élet természetes velejárója – hívta fel a figyelmet az elemző, aki szerint a dugódíj azonfelül, hogy nem ad megfelelő választ a városvezetés által teremtett közlekedési káoszra, még az itt élők megsarcolását is eredményezné. 

A dugódíj egyedüli »haszna«, hogy a baloldali városvezetés pénzt szerezne az emberektől – tette hozzá.

Pálfalvi Milán megjegyezte, tévút az emberek érdekével szemben politizálni, elvégre a politika van az emberért és nem fordítva, ahogyan ezt a kormány döntéseinél is láthatjuk. A dugódíj bevezetésének gondolata a baloldal megszorító politikájába teljes mértékben illeszkedik. – Nincsenek az emberek érdekét szolgáló programjaik, ezért állhatnak elő ilyen elképzelésekkel, mint amilyen a dugódíj bevezetése is – zárta szavait az elemző.

Borítókép: A rakpart lezárása, a biciklisávok felfestése, a felújítások nem megfelelő megszervezése eddig is nagy torlódásokat okozott (Fotó: Mirkó István)

Címkék#dugódíj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában