Bűvészkedés a számokkal

2022.06.01. 19:46

Budapesti Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely nem vette számításba a valóságot

Valójában mínuszban zárta a tavalyi évet a közműholding – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. beszámolójából valójában az derül ki, hogy 2,39 milliárd forint mínusszal zárták a tavalyi évet – közölte a Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja szerdán az MTI-vel.

Kedden a közműtársaság azt közölte: szerény nyereséggel zárták a 2021-es évet, majd Karácsony Gergely főpolgármester szerdán Facebook-oldalán ugyancsak azt írta, nyereséges volt a Budapesti Közművek első éve.

A Fidesz-KDNP fővárosi képviselőcsoportja azt írta: úgy sejtik, Karácsony Gergely kommunikációs csapata „vért izzadt”, mire kihozták a közműholding éves beszámolójából, hogy az igazából egy sikertörténet. Idén még nagyobb veszteséggel terveznek: már most a tavalyi duplája, 4,46 milliárd forint hiányzik – tették hozzá, megjegyezve: „Karácsony és csapatának szakmaiságát ismerve ez csak rosszabb lesz”.

A budapesti Fidesz-KDNP szerint a főpolgármester Facebook-posztja „csak porhintés”.

Szerintük a főpolgármester „hiába bizonygatja”, hogy most a korábbinál többen dolgoznak Budapest tisztaságán, az emberek azt látják, körülveszi őket a kosz és a szemét.

Továbbá – mint írták – azt is hiába számolta ki Karácsony Gergely, hogy mennyivel kevesebb a vezető, felügyelőbizottsági és igazgatósági tag a cégnél, mint korábban, ha ezek a vezetők sokkal több prémiumot kapnak, mint elődeik. Ráadásul – mint megjegyezték – szakmailag is kifogásolható munkát végeznek, mivel

számos politikai kinevezett, levitézlett baloldali pártkatona van közöttük.

A fővárosi Fidesz-KDNP úgy értékelt, Karácsony Gergely ismét egy dolgot nem vett számításba: a valóságot.

Hiába bűvészkedik a számokkal a stábja, a budapestiek a mindennapjaikban fogják majd megérezni, valóban volt-e értelme a közműholdingnak: valóban tisztábbak lettek-e az utcák, rendezettebbek a zöldfelületek és valóban zökkenőmentes-e a közműszolgáltatás...

– fogalmaztak közleményükben.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester nyilatkozik a sajtónak a Városházán 2022. május 25-én. Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában