Brüsszeli szankciók

2022.09.23. 12:49

CÖF–CÖKA: a nemzeti konzultációval jó példát szolgáltathatunk az EU-nak is

Éppen ezért a CÖF–CÖKA javasolni fogja az Európai Bizottságnak az uniós nemzetek polgárai konzultációjának megszervezését.

Csizmadia László

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A CÖF-CÖKA jó érzéssel nyugtázza, hogy a kormány nemzeti konzultációt kezdhet az energiaszankciók kérdéséről, ahol ezúttal nemcsak rövid, hanem hosszú távú sorskérdésekre adhat választ a lakosság– fogalmazott a Magyar Nemzetnek eljuttatott közleményében a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) kuratóriumának elnöke. Szellemi honvédőink szerint a népfelség tiszteletben tartását tükrözi a Magyarországon már 12 éve hagyományos gyakorlat, amely nemcsak az országgyűlési választások alkalmával történik – mutatott rá.

Csizmadia László szerint a polgári kezdeményezések erejével sor kerülhetne a tagállamok lakosságának megkérdezésére arról, hogy támogatják-e az orosz–ukrán háború azonnali fegyverszünetét, majd a béketárgyalások intenzív megkezdését.

Éppen ezért a CÖF-CÖKA javasolni fogja az Európai Bizottságnak e tárgykörben az uniós nemzetek polgárai konzultációjának megszervezését, hiszen az európai civilek sorskérdéseiről csak velük lehet érdemben dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában