Elégetnék a papírokat

2022.10.16. 07:46

A Momentum szerint a szankciók működnek, ezért a nemzeti konzultációt támadják

Korábban többször is megpróbálták akadályozni, hogy az emberek elmondhassák a véleményüket - olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Fekete Győr András (j2), Berg Dániel és Cseh Katalin

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A Momentum országszerte be fogja gyűjteni az emberektől a nemzeti konzultációs íveket, hogy papír fűtőtéglák formájában újrahasznosítsák – olvasható a baloldali párt által a napokban kiadott közleményben. 

A brüsszeli szankciókat eddig is feltétel nélkül támogató Momentum hazugságnak nevezte a fennálló válságot és ismét hitet tett amellett, hogy a szankciók működnek.

Fekete-Győr András, a Momentum éléről a tavalyi, baloldali előválasztás csúfos kudarca után leköszönő politikus arról beszélt, hogy a szankciók a békét hivatottak kikényszeríteni - számol be róla a Magyar Nemzet.

A korábbi konzultációk alkalmával ugyancsak annak a véleményüknek adtak hangot, hogy a kormány ne kérdezze meg a magyar embereket a fontos ügyekben. Tavaly nyáron, amikor a minimálbér, a családi adó-visszatérítés és a hitelmoratórium mellett a migrációval és a hazai vakcinagyártással kapcsolatos kérdésekben mondhatták el a véleményüket az állampolgárok, akkor a Momentum ugyancsak propagandának titulálta a konzultációt, továbbá több plakátot is leragasztottak, ami a konzultáció kitöltésére buzdította az embereket. 

Végül a balliberális párt akciója kudarcba fulladt, mivel a konzultációt másfél millióan töltötték ki, és a válaszadók elsöprő többsége támogatta a kormány álláspontját az említett kérdésekben.

Egy évvel korábban sem volt más a helyzet, amikor 2020 nyarán a kormány a koronavírus-járvány kezeléséről, valamint a határvédelem fontosságáról kérte ki a magyarok véleményét: a Momentum akkor is fittyet hányt a konzultációra, miután a párt politikusai elkezdték összegyűjteni a kérdőíveket, és ugyancsak átragasztották a konzultációról szóló utcai plakátokat. 

Azonban hiába próbálkozott a Momentum, mivel másfél millióan éltek a lehetőséggel, hogy a konzultáción elmondják a véleményüket, a kitöltők pedig támogatták a kormányt a szükséges intézkedések meghozatalában.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában