Scholznál járt Dobrev

2022.10.15. 13:45

Kocsis Máté: Gyurcsányné Berlinben megtekintette a két lábon járó korrupciót

A botrányba keveredett Olaf Scholz német kancellárnál járt Dobrev Klára.

Dobrev Klára és Olaf Scholz

Forrás: Facebook/Dobrev Klára

Berlinben járt pénteken Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, a DK árnyékkormányfője. A baloldali politikus Olaf Scholz német kancellárral is találkozott, akivel a Magyarországnak járó uniós pénzekről is beszéltek.

A találkozó kapcsán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán azt írta:  "Ha valakinek még mindig nem lenne teljesen világos, hogyan okoz a baloldal hidegvérrel ezermilliárdos károkat az országnak, az csak pillantson rá Dobrev Klára tegnapi berlini túrájára. 

 

Mint írta, "Gyurcsány Ferenc árnyéka, (egyben a felesége) Olaf Scholz német kancellárnál járt, és véletlenül pont a Magyarországnak járó európai uniós források felfüggesztésről ejtettek szót. A hivatkozás Gyurcsányné részéről természetesen a szokásos korrupció volt. Igen, ezt pont ő mondja, akinek az egész családja generációk óta fosztogatja az állami vagyont."

 

Kocsis Máté szerint figyelemreméltó az is, hogy "épp Olaf Scholz kancellár és kormánya hozta össze a német történelem legnagyobb adócsalási botrányát, szóval ha Dobrev korrupciós továbbképzésre ment, akkor jó helyen járt. 
Röviden: nagyszerű ötlet, amit a baloldali német kancellár mond, de először talán a saját háza táján sepregessen, mert egyelőre kötésig jár a korrupciós ügyekben." 

 

A frakcióvezető Dobrevre utalva kijelentette: kioktatást nem fogadunk el olyan magyar-bolgár kommunistáktól, aki a rablóprivatizációban gazdagodtak meg, és akik egyszer már tönkretették ezt az országot. 

 

"Egy biztos: minden fenyegetőzésük ellenére a magyar kormány korrekt megoldásra törekszik az Európai Bizottsággal, és maximálisan elkötelezett a vállalások teljesítése mellett. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy Magyarország megkapja a neki járó uniós forrásokat"– tette világossá Kocsis Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában