Erkölcsi mélypont

2022.11.08. 08:47

Az erőszakos baloldali módszerek és technikák 2006 óta nem változtak

Ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány igazgatója az Origónak adott interjúban többek között arról beszélt, hogyan értékelhető, hogy összevert egy házaspárt Gyurcsányék árnyék-oktatáspolitikusa, milyen állapotban van most a baloldal, és miért mennek szembe a magyar érdekekkel a baloldali politikusok.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak, miután leadták szavazataikat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint ismert, a baloldal oktatáspolitikájának irányítását Gyurcsány Ferencék „árnyékkormányában” a korábban garázdaságért elítélt képviselőjükre bízták. Barkóczi Balázs 2009-ben összevert egy házaspárt, amiért pénzbüntetésre ítélték.

Ifj. Lomnici Zoltán az Origónak arról beszélt, ugyanezen bűncselekmény miatt már más ellenzéki politikus is ült a vádlottak padján. A Századvég Alapítvány igazgatója megemlítette Varjú Lászlót, aki 2018-ban az MTVA-székház biztonsági őreivel szemben tanúsított vállalhatatlan magatartást. 

„A baloldali ellenzék erkölcsi mélypontját mutatja, hogy az oktatáspolitika kérdéseit egy olyan személyre bízzák rá, aki korábban – egy jogerősen megszületett bírósági döntés alapján kimondhatóan – közösségellenes és egyben erőszakos magatartást tanúsított. A magyar büntető törvénykönyv szerint a garázdaság büntetőjogi tényállásának további eleme, hogy ez az elítélendő magatartás másokban megbotránkozást vagy riadalmat is kell keltsen. Jelen esetben a szóvivő úr a fenti cselekménynek a súlyosabb változatát tette, azt ugyanis csoportosan követte el”

– fogalmazott ifj. Lomnici Zoltán.

Hozzátette: elmondható, hogy a baloldal tevékenységének ez sajátossága. 

„Ha egy politikai közösség szerint az rendben van, hogy ilyen múltú emberek jelenjenek meg akár szakpolitikusként, akár közéleti példaképként a fiatalok előtt, akkor nem beszélhetnek hiteles módon a közösségi igazságérzet egyes kérdéseiről és a társadalmi együttélés szabályairól” 

– emelte ki.

Ifj. Lomnici Zoltán megjegyezte, ez morális értelemben nem más, mint a velünk élő baloldali örökség, ami annyit biztosan elárul, hogy a módszerek és technikák 2006 óta sem változtak, maximum finomodtak.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában