Diszkrimináció

2022.11.14. 12:35

Fehér vállalkozóktól mentes bevásárlóközpontot terveznek Minneapolisban

A városban egy, a feketék elnyomásával foglalkozó aktivista olyan pláza megnyitását tervezi, amelyben a fekete és színes bőrű vállalkozók elsőbbséget élveznének a helyiségek kiadása során.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Egy minneapolisi aktivista, előadó és üzlettulajdonos egy 68 ezer négyzetméteres épület megvásárlásán dolgozik, hogy helyet teremtsen a színes bőrű üzlettulajdonosok számára – írja cikkében a V4NA.

Jesse Ross egy a sokszínűséggel, egyenlőséggel és befogadással foglalkozó csoport (DEI) észak-minneapolisi vezetője, valamint a Minneapolis városával és a Minneapolis Park & Recreation Boardtal partnerségben létrehozott Wealth Redistribution Project alapítója. A projekt célja a fekete, barna, őslakos és női tulajdonú vállalkozások számának növelése Észak-Minneapolisban.

 

Ross úgy tervezi, hogy 2022 végéig lezárja az ingatlan vásárlását, majd 2023-ban felújítja a több millió dollár értékű épületet. Tervei szerint az ingatlant a színes bőrűek számára kialakított kereskedelmi bérlő- és rendezvényteremmé alakítja át.

A minneapolisi Emberi Jogi Hivatal szerint azonban az ingatlantulajdonosok nem diszkriminálhatnak faji, bőrszín, hitvallás, vallás, nemzeti származás, nem, családi állapot, fogyatékosság, állami támogatás, szexuális irányultság, nemi identitás vagy családi állapot miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában