Képmutatás

2022.12.22. 08:14

Furcsán értelmezi az állatbarátságot a Karácsony vezette főváros

A főváros tervezetének következtében 15 nap után eltávolítanák az állatokat az Illatos úti telepről, és civil állatvédőkre testálnák a feladatokat, de az egyes kerületekkel is kifizettethetnék az ebek menhelyen tartását.

A Fõvárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának egyik munkatársa jutalomfalatot ad egy kutyának az Illatos úti telepen 2018. október 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Embertelen lenne körülbelül 120–150 gazdátlan állatot az Illatos úti gyepmesteri telepről kipaterolni – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Dódity Gabriella, a Fidesz–­KDNP fővárosi frakciójának képviselője annak kapcsán, hogy a főváros arról értesítette a kerületeket: az állatok bekerülésétől számított 16. nap, azaz a kötelező megfigyelési idő lejárta után az állatok sorsát azoknak az önkormányzatoknak kellene megoldaniuk, amelyek területéről bekerültek a telepre. Bár a jogszabály erre lehetőséget ad, még soha senkinek nem jutott ez eszébe, amíg meg nem érkezett Karácsony, és cukiskodásból állatbarát Budapestet ígért – mondta Dódity Gabriella.

Hangsúlyozta, ezzel a főváros a kerületi jegyzőkre tolta a felelősséget, ők pedig vagy az amúgy is túlterhelt civilektől várnak segítséget, akiket a kormány épp pályázati úton segít, vagy ki tudja, mi lesz a kutyák sorsa. Egyelőre káosz van a köbön, és elképesztően álszent, képmutató állatbarát Budapestet ígérni a kampányban, majd kiűzni a saját telepéről a kutyákat és macskákat – vélekedett a képviselő.

Emlékeztetett, a Tarlós István idején rendszeres örökbeadó napokkal, a nehezen gazdásítható állatok rehabilitációjával próbálták meg mielőbb gazdához juttatni az állatokat, eszébe sem jutott a városvezetésnek, hogy másra tolja a feladatot.

Az üggyel kapcsolatban további részleteket itt olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában