Mutyizás

2022.12.27. 14:00

Ifj. Lomnici Zoltán: hiteltelen a korrupció elleni harcban Brüsszel

Minden jel arra utal, hogy nagy mennyiségű készpénz birtokában érdekek vásárolhatók az Európai Unió intézményeiben. Ezzel leginkább a globalista elit rendelkezik – mondta el ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, aki az Eva Kailihoz köthető brüsszeli korrupciós üggyel kapcsolatban is kifejtette a véleményét.

Ursula Von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (k) felszólal az Európai Tanács találkozóját előkészítő európai parlamenti ülésen Strasbourgban 2022. december 14-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Julien Warnand

Az unió nem tett meg minden lépést annak érdekében, hogy az alkalmatlan és korrumpálható személyeket kiszűrje, és ezen bűncselekményeket időben felismerje. A külföldi lapok értesülései szerint a volt EP-alelnök, Eva Kaili, valamint további három társa – a volt EP-alelnök élettársának vallomása szerint – olyan lobbiszervezetnek voltak a tagjai, amelyet Marokkó és Katar arra a célra használt, hogy befolyással legyen az Európai Parlament döntéseire – jelentette ki az Origónak adott interjúban iIfj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a Századvég Alapítvány jogi szakértője. 

„Jelen esetben ez azt jelenti, hogy a korrupt brüsszeli bürokrata megtalálja a korrupt pénzeket, bárhol legyenek is.” 

Arról, hogy kiderült, az előző migrációs biztost, a görög Avramopuloszt is lefizették, a szakértő megjegyezte: az uniós polgárságért felelős biztos pozíciójának alkalmatlanságára nem először tett tanúbizonyságot, a Századvég Alapítvány 2019-ben szakértők bevonásával készített demokráciaindexében már felhívta a figyelmet a volt migrációs biztos szakmaiatlanságára. 

KAILI, Eva
2022. október 10-én a marokkói fővárosban, Rabatban készített kép Eva Kaili görög szocialista képviselőről, az Európai Parlament alelnökéről, akit korrupció gyanújával vizsgálati fogságba helyezték Belgiumban 2022 decemberében
Fotós: Dzsalal Morsidi / Forrás: MTI/EPA

Arra a kérdésre, hogy milyen állapotban van most az európai és a magyar baloldal, így válaszolt: 

„Két dolgot biztosan tudunk immár. Egyrészt ha Soros György súlyosan korrupt hálózatához kapcsolódik egy intézmény, mint ahogy tette és teszi ezt az Európai Parlament, az hasonlóan korrupttá válik. A másik tanulság, amit régóta hangsúlyoz a magyar nemzeti blokk, jelesül, hogy Brüsszel teljes mértékben hiteltelen a jogállamiság és a korrupció elleni harc tekintetében is.” 

Ifj. Lomnici Zoltán hozzátette: 

ez a nemzetközi korrupciós és uniós döntésbefolyásolási kísérlet a hazai baloldal külföldi dollártámogatását követően különösen lesújtó.

A szakértő arról is beszélt, hogy a botrányok napvilágra kerülését követően a baloldal itthon és az Európai Parlamentben is mély hallgatásba merült:

ahogyan hazánkban a volt miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter, úgy Eva Kaili is ártatlannak vallja magát, és ugyanúgy lerázni kívánja magáról a felelősség elkerülhetetlen súlyát, lemondásnak egyik esetben sincs nyoma.

Az alkotmányjogász megjegyezte: mindezek alapján akár a nagyvilágnak, akár a hazai választópolgároknak is például szolgál, hogy a baloldali politikusok nagy mennyiségű külföldi pénz ellenében saját tisztségükhöz fűződő felelősségükről és az őket választó polgárok érdekeinek képviseletéről azonnal elfeledkeznek, és a nemzeti vagy európai uniós érdekek helyett a globális tőke szolgálatába állnak.

Amennyiben a nyomozások során további baloldali politikusok felelőssége merül fel, úgy annak egyértelmű következménye, hogy a baloldal – akár itthon, akár az Európai Parlamentben – mély válságba fog süllyedni 

– fejtette ki véleményét ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője.

A teljes cikk itt érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában