Dollárbaloldal

2023.01.24. 06:19

A baloldali pártoknak az amerikai befektetők az elsők

A Nézőpont Intézet elemzője a Magyar Nemzetnek arról beszélt, hogy a guruló dollárok botránya rávilágít arra, hogy a hazai baloldal olyan szereplőktől függ, akiknek nem a magyar érdek az elsődleges.

Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter (b-j)

Forrás: AFP

Fotó: Kisbenedek Attila

Talabér Krisztián, a Nézőpont Intézet elemzője a Magyar Nemzetnek úgy fogalmazott, az eddigi tények ismeretében várható volt, hogy kiderül: még több külföldi pénzt kaphatott a baloldal a tavalyi választási kampányban. 

Mint ismert, a múlt héten Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a parlament nemzetbiztonsági bizottságának az ülése után a Facebook-oldalán közölte: a magyar választások befolyásolására több pénz érkezett külföldről, és egyre inkább tisztul a kép a hazai baloldali és liberális szereplőkről is. Mivel az ezzel kapcsolatos jelentés 2052. december 31-ig került szabályszerűen titkosításra, kezdeményezte a minősítés feloldását.

 

Talabér Krisztián úgy véli, hogy még mindig messze járunk a történet végétől, az ügy pedig nagyon súlyos. A politológus szerint a botrány rávilágít arra, hogy a hazai baloldal komoly függőségi kapcsolatba került olyan szereplőkkel, akiknek nem a magyar érdek az elsődleges. 

– Ilyen viszony mellett pedig joggal érdemelték ki a „dollárbaloldal” jelzőt. A magyarországi baloldali pártok – úgy tűnik – politikai felhatalmazásukat már nem a választóktól, hanem az amerikai befektetőktől remélik – tette hozzá.

Talabér Krisztián szerint a baloldalon a legtöbbekből hiányzik a karizma, a hazafias szemléletmód, az innováció és a teljesítménycentrikusság. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában