Meggyengült szivárványkoalíció

2023.01.13. 07:17

Jászberényi választás: dúl a belháború a baloldalon

A DK-s Gedei József nincs jó véleménnyel a jobbikos polgármesterről, Budai Lórántról.

Budai Lóránt jobbikos jászberényi polgármester

Forrás: Budai Lóránt/Facebook

Fotó: Balazs GEMESI [email protected]

Amikor hivatalossá vált a 2019-es önkormányzati választások eredménye, előre borítékolható volt, hogy a jászberényi képviselőtestület munkája konfliktusokkal lesz terhelt - írja a Magyar Nemzet. A polgármesteri széket Budai Lóránt (Jobbik), a Közösen Jászberényért Egyesület jelöltje ugyan megszerezte, de a baloldalról vele együtt is csak heten kerültek a tizenöt fős testületbe, hét Fidesz–KDNP-s és egy Mi Hazánk-os képviselő mellett. A ciklus elején nagyobb konfliktusok nélkül működött a képviselő-testület baloldali frakciója. Egészen a baloldali előválasztásig: akkor, 2021 őszén ugyanis már a Budai Lóránt polgármester és Gedei József DK-s alpolgármester közötti ellentétekről cikkezett a sajtó. 

A két politikus közötti konfliktust az okozta, hogy a Demokratikus Koalíció 2019-ben visszaléptette Gedei Józsefet Budai Lóránt javára, ám utóbbi a 2021-es előválasztáson nem viszonozta a gesztust. 

A viták sokasodtak, míg végül 2022 októberében feloszlott a képviselő-testület, az erről szóló előterjesztést nyolcan szavazták meg, köztük Budai és Gedei is.

Gedei először 2022. január 5-én bírálta Bu­dait, amikor a közösségi oldalán megindokolta az alpolgármesteri tisztségről való lemondását. Alig néhány nappal később – fél évvel azután, hogy távozott az alpolgármesteri székből – Gedei már azt posztolta: a jászberényi önkormányzat szakadékba juthat a városvezetés rossz pénz- és költségvetési politikája miatt. Egy hónappal később pedig arról közölt bejegyzést, hogy megbukott a jászberényi városvezetés, és ezt hosszasan indokolta. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában