Tragédia

2023.01.08. 11:01

Teherautó rohant bele egy krematórium mellett várakozó tömegbe Kínában

A balesetben tizenhét ember meghalt, huszonketten pedig megsérültek.

Egy sebesültet kezelnek egy kórházban a kelet-kínai Csianghszi tartomány Nanchang megyében, 2023. január 8-án, miután egy krematórium előtt várakozó tömegbe hajtott egy kamionos

Forrás: Xinhua/AFP

Fotó: Wan Xiang

Teherautó rohant bele egy krematórium mellett várakozó tömegbe vasárnap Kína délkeleti részén, a balesetben tizenhét ember meghalt, és huszonketten megsérültek.

Helyi sajtójelentések szerint a tragédia röviddel szombat éjfél után történt a Csianghszi (Jiangxi) tartománybeli Taoling faluban.

A baleset okát vizsgálják. A krematórium épülete mellett összegyűlt emberek arra vártak, hogy másnap bejuthassanak az épületbe.

Bár hivatalosan nem közölnek Kínában adatokat arról, hogy a korlátozások egy hónappal ezelőtti feloldása óta naponta hány embert betegít meg a koronavírus, szemtanúk arról számolnak be, hogy a kórházak és a krematóriumok túltelítettek a kórokozó gyors terjedése miatt. Becslések szerint az utóbbi hetekben több tízezer ember halhatott meg a koronavírus-fertőzés szövődményei miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában