B. Zsolt szexbotránya

2023.02.18. 08:52

A gendertudatos nevelést már az óvodákban elkezdte volna a baloldal

A genderideológia hazai terjesztésében főszerepet vállalt Gyurcsány Ferenc felesége is. A Dobrev Klára kezdeményezésére létrejött szervezet legfőbb célja az a szemléletformálás, hogy tudatosan kerülni kell a „nemi sztereotípiák erősítését”, és elő kell segíteni a „nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását".

A 26. Budapest Pride résztvevői vonulnak a Fővám téren 2021. július 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A magyarországi baloldal, összhangban az uniós intézményekkel, a kezdetektől támadta a gyermekvédelmi törvényt, majd a 2022. április parlamenti választásokkal egy időben rendezett népszavazáson is az elutasítására vagy bojkottálására buzdították híveiket. Nem volt meglepő az álláspontjuk, hiszen a baloldali pártok elkötelezettek az LMBTQ-propaganda, a homoszexualitás és a genderideológia támogatása mellett – írja a Magyar Nemzet.

Talán a legemlékezetesebb és a magyar közéletben első „coming out” a Gyurcsány-kormány személyügyi államtitkárának a bejelentése volt, 2007 júliusában. Szetey Gábor a 12. Leszbikus, Meleg, Biszexuális és Transznemű Film- és Kulturális Fesztivál megnyitó beszédében tárta a nyilvánosság elé, hogy homoszexuális.

Az államtitkár kisebb performansza nem volt előzmények nélküli, hiszen a Gyurcsány-kormány világnézetét és társadalompolitikáját meghatározó liberálisok már az év elejétől újult erővel kezdtek kommunikációs hadjáratba a homoszexuálisok jogainak a család intézményét is érintő kiszélesítéséért. 

A genderideológia hazai terjesztésében főszerepet vállalt Gyurcsány Ferenc felesége is. 

Dobrev Klára kezdeményezésére jött létre az UNIFEM-ért Magyar Nemzeti Bizottság Egyesület még a 2010-es kormányváltást megelőzően. A szervezet legfőbb célja a szemléletformálás, ezzel segítve a hazai, úgynevezett gendertudatos gondolkodást. Szintén 2009-ben, már Bajnai Gordon miniszterelnöksége idején módosították az óvodai nevelés országos alapprogramjáról szóló kormányrendeletet. A változtatás egyik lényeges része volt, hogy tudatosan kerülni kell a „nemi sztereotípiák erősítését”, és elő kell segíteni a „nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását”.

A baloldal tehát már a legfiatalabb korosztályban, az óvodások körében megkezdte volna az átnevelést a szivárványos lobbi természetellenes szemlélete alapján, éppen azért, mert ebben a korban tanulják meg a gyerekek a nemüknek megfelelő fiú, illetve lány szerepeket, ami nélkülözhetetlen folyamat az identitásuk tudatosulásában. 

A genderőrületnek aztán a 2010-es kormányváltás gyorsan véget vetett, a második Orbán-kormány azonnal hatályon kívül helyezte az idézett módosításokat.

A dollárbaloldal viszont 2010 után ellenzékben is egyre magasabb fokozatba kapcsolva folytatta a szivárványos propagandát. Gyurcsány Ferenc 2011-ben ellátogatott az LMBTQ-érzékenyítéssel foglalkozó Szimpozion Egyesülethez és kedélyesen elbeszélgettek. 

A Demokratikus Koalíció egy évvel később már kezdeményezte is az azonos neműek házasságának engedélyezését. Sőt, Gyurcsányék azt javasolták: a törvényhozás tegye lehetővé, hogy az ilyen párokat ugyanolyan jogok illessék meg, mint a heteroszexuális családokat, így például gyermeket fogadhassanak örökbe.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában