B. Zsolt szexbotránya

2023.02.16. 08:02

Bűncselekményt követhetett el a kirúgott pedagógiai asszisztens

A Nemzeti Pedagógus Kar Országos Etikai Bizottságának elnöke a Magyar Nemzetnek arról beszélt, fennáll a szándékosság, amennyiben Bite Zsolt arra biztatta a gyerekeket, hogy nézzék meg a 18 pluszos videóit.

Forrás: B. Zsolt (Fotó: Facebook)

Egyértelműen bűncselekménynek minősül, ha egy pedagógus vagy bármely iskolai dolgozó öngyilkosságra buzdító videót tesz közzé az interneten, amelyet ráadásul a diákjai is láthatnak. Ez egészen súlyos vétség, hiszen így a szándékosság is fennáll, amennyiben a pedagógiai asszisztens valóban biztatta a gyerekeket arra, hogy nézzék meg a 18 pluszos videóit – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Nemzeti Pedagógus Kar Országos Etikai Bizottságának elnöke annak kapcsán, hogy kiderült: 

a 15 éves fiú szeretőjével TikTok-videóban kérkedő Bite Zsolt szuicid videót is megosztott a közösségi oldalán, amelyet a rábízott gyermekek is láthattak. 

Mint Fekete József kifejtette, a diákok nem tudják elkülöníteni egymástól az iskolai dolgozó magánéletét és a szakmai tevékenységét, ami komoly zavart, szorongást és depressziót okozhat a tanulókban, ha az említetthez hasonló videót látnak. 

– Véleményem szerint egy kiemelt figyelmet igénylő ügyről van szó, amely túlmegy a morálon és az etikán és egyértelműen büntetőjogi ügyintézést igényel – tette hozzá a szakember.

Fekete József arra is felhívta a figyelmet, hogy ha a 15 éves diák ugyanabban az intézményben tanul, ahol Bite Zsolt pedagógiai asszisztensi munkát végzett, akkor foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés is lehet a büntetőjogi tényállás. 

Ha bármely más iskolába jár a tanuló, etikailag és szakmailag akkor is teljesen elfogadhatatlan az a viszony, amelyet Bite Zsolt kialakított a diákkal a videójában elmondottak alapján.

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában