Döntés

2023.02.01. 15:57

Bejelentés: a kormány kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét (videó)

A mai kormányülésen döntött arról a kabinet, hogy a következő hat hónapban kifizeti a Dunaferr dolgozóinak bérét – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

A Dunai Vasmű főbejárata

Forrás: Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: Zsedrovits Enikő

A Dunaújvárosi vasmű helyzetéről is egyeztetett mai ülésén a kormány. Orbán Viktor miniszterelnök az ülést követően azt mondta: a Dunaferrt tönkretették a korábbi tulajdonosok, a vállalatvezetők és végül a brüsszeli szankciók. Hozzátette: sajnos Brüsszeltől hiába várunk segítséget, onnan csak szankciók jönnek, más nem.

 A miniszterelnök kifejtette, a mai kormányülésen azt a döntést hozták, hogy a következő hat hónapban kifizeti a kormány a Dunaferr dolgozóinak bérét, ami több mint 16 milliárd forintot jelent. 

A következő hónapokban azon fogunk dolgozni, hogy a hat hónap elteltével megbízható, stabil működést biztosító tulajdonosa lehessen ennek a magyar ipar számára nélkülözhetetlenül fontos Dunaújvárosi Vasműnek 

– tette hozzá Orbán Viktor. 

A Dunaújvárosi Hírportál, a duol.hu tegnap írta meg, hogy a magyar kormány módosította a csődtörvényt, másfél hónapon belül már másodszorra. Bár a szövegezésben tavaly decemberben és ezúttal sem szerepel nevesítve a Dunaferr, de 

az új rendelet lehetővé teszi, hogy a vállalat veszteségesen is tovább működhessen. A módosítás fontos lépése annak, hogy a Dunaferr folytathassa tevékenységét, hogy ez a több évtizedes vállalati kultúra tovább éljen.

 

 

Címkék#Dunaferr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában