Ukrán válság

2023.02.24. 08:27

Határozati javaslatot terjesztenek az Országgyűlés elé a kormánypártok a békéről

A kormánypárti képviselők szerint a fegyverszállítások és a szankciók helyett mielőbbi tűzszünetre és béketárgyalásokra kell törekedni – ismertette a dokumentumot a Magyar Nemzet.

Kocsis Máté, a Fidesz (b) és Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Határozati javaslatot nyújt be a Fidesz–KDNP-frakciószövetség az Országgyűlésnek annak érdekében, hogy a háborúban Magyarország továbbra is békepárti maradjon.

 

A határozati javaslat megszavazásáról a baloldali pártokat is meg fogja kérdezni a Fidesz–KDNP.

 

A dokumentum rámutat arra, hogy egy éve zajlik a háború Oroszország és Ukrajna között, és nincs jele annak, hogy rövid időn belül véget érne. A kormánypárti frakciószövetség szerint a következmények drámaiak: a háború már eddig is több százezer emberéletet követelt és az elmúlt évek legnagyobb európai humanitárius válságát okozta. A határozati javaslat jelentőségét és aktualitását növeli az a tény, hogy Európa a háborúba sodródás napjait éli, az Európai Parlament további fegyverszállításokat követel. Emlékeztetnek arra is, hogy az uniós döntéshozók vadászgépeket, helikoptereket, rakétarendszereket, harckocsikat és még több lőszert küldenének a hadszíntérre. A tagállamok egy része már el is kötelezte magát a további fegyverszállítások mellett.

Mindezekre tekintettel javasolja a Fidesz–KDNP, hogy az Országgyűlés fogadja el a frakciószövetség hétpontos nyilatkozatát.

A teljes cikk, benne a frakciószövetség nyilatkozatának ismertetésével IDE KATTINTVA olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában