Millióan otthon nélkül

2023.03.01. 13:10

A törökországi földrengés túlélőit segíti az Ökumenikus Segélyszervezet

Felügyelet nélkül maradt gyermekeket befogadó keresztény közösséget is támogat az Ökumenikus Segélyszervezet a földrengés sújtotta Törökországban – közölte a segélyszervezet szerdán.

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Mint írták, munkatársaik csaknem egy hónappal a természeti katasztrófa után is a törökországi földrengés által legsúlyosabban érintett Hatay tartományban dolgoznak. 

A szükségletek továbbra is óriásiak, több mint egymillió ember él szükségszállásokon, rengeteg a felügyelet nélküli gyermek, nincs iskola és nincs oktatás sem.

Emlékeztettek rá, hogy a helyzet a régió fővárosában, Antakyában a legsúlyosabb, hiszen itt az épületek 90 százaléka lakhatatlanná vált és az utórengések miatt a még álló épületek is tovább sérülnek.

Rengeteg gyermek maradt felügyelet és otthon nélkül a földrengés miatt, őket is segíti a magyar segélyszervezet
Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

A tájékoztatás szerint az Ökumenikus Segélyszervezet szorosan együttműködik a segítségnyújtásba bekapcsolódó helyi keresztény egyházakkal, támogatva pótolhatatlan munkájukat.

A közlemény kitér rá, hogy Dékány Bence, a segélyszervezet iraki képviseletének Törökországban tartózkodó vezetője megállapodott a keresztény egyházakkal az iskenderuni ortodox templomban kialakított szükségiskola támogatásáról, amely 

a veszélyes környezetben biztonságos felügyeletet és oktatást biztosít mintegy 150 olyan gyermeknek, akinek nincs hová mennie.

 A segélyszervezet munkatársa március elsejei látogatása alkalmával tanszercsomagokat és játékokat adott át a gyerekeknek – írják.

Továbbra is, egész márciusban él a 1353-as adományvonal, melynek tárcsázásával hívásonként 500 forinttal bárki tud segíteni. Nagyobb összeget bankkártyával a segelyszervezet.hu honlapon lehet felajánlani, míg banki átutalással a 11705008-20464565-ös adomány-számlaszámra, „földrengés” megjelöléssel várják az adományokat.

Az Ökumenikus Segélyszervezet az első napoktól kezdve támogatja szíriai és törökországi partnerszervezeteit. Szíriában a sok ezer sérült egészségügyi ellátását segíti, Törökországban pedig partnereivel együttműködve a túlélők alapvető szükségleteinek kielégítésén dolgozik – áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában