Törökország számíthat ránk

2023.03.18. 14:27

Orbán Viktor: Magyarország segít a bajban (videó)

A miniszterelnök csütörtöki ankarai látogatása kapcsán osztott meg egy videót közösségi oldalán, amelyben hangsúlyozta: a februári törökországi földrengés után az ország az újjáépítésben is számíthat Magyarországra.

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Recep Tayyip Erdogan török elnök bilaterális tárgyalásuk előtt Ankarában 2023. március 16-án

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Orbán Viktor március 16-án részt vett a Türk Államok Szervezetének csúcstalálkozóján Ankarában. Az eseményen elhangzott beszédében a kormányfő kifejezte Magyarország részvétét a Törökországot ért drámai földrengés miatt, és nagyrabecsüléséről biztosította azokat, akik bátor munkával mentették az embereket. Hangsúlyozta: Magyarország kutató- és mentőegységei az első napokban csatlakoztak török társaikhoz, és sok embert sikerült megmenteniük.

Megerősítette, hogy 

Magyarország csütörtökön 100 tonna kórházi eszközt adott át a török katasztrófavédelemnek, és azt is jelezte, hogy Törökország az újjáépítésben is számíthat Magyarországra. 

Megjegyezte: látva Törökország hatalmas fejlődését az elmúlt 23 évben, illetve az elmúlt tíz év "fantasztikus előrelépéseit", amit Recep Tayyip Erdogan elnök irányításával megtett az ország, biztos abban, hogy az újjáépítés is sikeres lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában