Járvány

2023.04.26. 09:16

6 millió 422 ezer a beoltott, 616 az új fertőzött és elhunyt 8 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 262 fő, közülük 6 210 452-en a második, 3 905 312-en a harmadik, 425 627-en pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a Koronavírus Sajtóközpont a múlt heti összesített adatokat ismertetve szerdán az MTI-vel.

Illusztráció/Egy nőt oltanak be a negyedik, megerősítő oltásként az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A közleményben azt írták:

az előző héten 616 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 201 355 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

A múlt héten elhunyt 8, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 846 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 148 647 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 3862-re csökkent.

Tudatták azt is, hogy jelenleg 350 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket változatlanul a vakcina felvételére kérik.

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – írták.

Tovább csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerdán a honlapján azt írta: a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a 16. héten az országos átlagot tekintve további csökkenést mutat.

 

Csökkenő a tendencia a vizsgált budapesti agglomerációs településeken, valamint Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon és Szombathelyen – írták.

 

Hozzátették: a mintavételi helyek többségét stagnáló értékek jellemzik, emelkedés egyetlen helyszínen sem figyelhető meg.

 

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Győrben és Szombathelyen a „mérsékelt”, a többi 20 településen az „emelkedett” tartományba esik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában