Döbbenetes

2023.04.11. 18:37

Bosszúból tervezte az iskolai mészárlást a miskolci fiú (videó)

Bosszút akart állni, ezért tervezett iskolai mészárlást az a miskolci fiú, akit a Terrorelhárítási Központ fogott el. Ügyvédje azt mondta, súlyos dolgokat írt le védence az interneten, ezért érthető, hogy Leventét elfogta a rendőrség. A fiú nemrégiben öngyilkosságot kísérelt meg az intézetben, ahol fogva tartják, de felépül. Ha beszámítható, akár öt évet is kaphat – adta hírül a HírTV.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Konstantin Savusia

Mint arról a hazai sajtó is beszámolt, a magyar rendőrséget a finn társhatóságok értesítették, hogy egy magyar fiú bűncselekmény elkövetéséről egyeztet egy közösségi oldalon. Ekkor kapcsolódott be az ügybe a Nemzeti Nyomozó Iroda, miközben a 17 éves Levente gyanútlanul folytatta az iskolai mészárlás tervezgetését egy chatszobában.

Lichy József ügyvéd szóhasználata szerint fajsúlyos dolgokat írt Levente, így a rendőrségnek nem volt más lehetősége, el kellett fogni. A fiatal ugyanis azt tervezte, hogy fegyvert szerez, és volt általános iskolájában végez 50 hét év körüli diákkal. Lichy József nemrég másfél órát beszélgetett a fiúval, akit kora miatt intézetben helyeztek letartóztatásba, a gyanú: emberölés előkészülete.

Az ügyvédnek is ígéretet tett Levente, hogy felhagy korábbi tervével, és nem foglalkozik az iskolai mészárlás gondolatával.

– Az indítékra egyértelműen azt mondta, hogy a bosszú. Most hogy kiken vagy miken kell neki bosszút állni, ezt nem fejtegettük, nem boncolgattuk, gondolom, a pszichológussal meg a pszichiáterrel ezt majd megteszik, de én úgy éreztem, mintha a világon kellene bosszút állni valójában.

Lichy József azt mondta, nagy kérdés lesz, hogy az emberölés előkészülete ügyfele esetében milyen stádiumban volt.

A fiú az intézetben öngyilkosságot kísérelt meg, azonban a gyors segítségnek köszönhetően túlélte. Szuicid hajlamára utaló jel volt az is, hogy a tervezett mészárlás után magával is végezni akart, azt írta, ha ehhez gyáva lenne, a rendőrökkel lövetné le magát.

Szakértő vizsgálja majd Levente beszámíthatóságát, ha tisztában volt cselekménye súlyával és következményeivel, akkor egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az eredeti cikk ITT érhető el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában