Pártalapítás

2023.04.14. 09:16

Mesterházy Attila: politikai relevancia szempontjából már ma sincs MSZP

„Az általam vezetett MSZP legrosszabb eredményét ma bármelyik ellenzéki pártelnök aláírná” – jelentette ki Mesterházy Attila volt szocialista országgyűlési képviselő az M1 és a hirado.hu közös hírháttérműsorában, a 48 perc – Házigazda: Lánczi Tamás csütörtöki adásában.

MTI

Mesterházy Attila MSZP-s képviselő azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 31-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A hirado.hu tudósítása szerint Mesterházy Attila, aki 2014-ben pártja miniszterelnök-jelöltje volt, a műsor első felében arról beszélt, hogy

akkoriban volt egy erős MSZP, amely „gravitációs erőként vagy horgonyként” tudott működni.

Hozzátette: igazságtalannak tartja, hogy sokan mindent Márki-Zay Péterre fognak a baloldal 2022-es bukása óta.

„Politikai relevancia szempontjából már ma sincs MSZP” – jelentette ki Mesterházy Attila arra a kérdésre válaszolva, hogy lesz-e még MSZP a 2026-os választások után.

A hirado.hu emlékeztetett arra, hogy Mesterházy nemrég kilépett az MSZP-ből és új pártot alapított Szocialisták és Demokraták néven.

Mesterházy Attila a tudósítás szerint elmondta:

az MSZP-ből való kilépése után azért nem lépett át a Demokratikus Koalícióba, ahelyett, hogy új politikai formációt alapít, mert „túl liberálisnak tartja” Gyurcsány Ferenc pártját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában