Helyzet

2023.04.25. 14:54

Szijjártó: hamarosan biztonságba kerülhet nyolc újabb magyar állampolgár Szudánból (videó)

Rövidesen biztonságba kerül nyolc újabb magyar állampolgár Szudánból, az érintettek mind jól vannak, folyamatos velük a kapcsolat – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a szófiai repülőtéren.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter

Forrás: MTI

Fotó: Bús Csaba

„Újabb jó hír a szudáni evakuációs akció kapcsán! Újabb két magyar állampolgár került biztonságba. A kairói nagykövetségünk munkatársai már fel is vették honfitársainkat a megbeszélt találkozási ponton, a szudáni-egyiptomi határ egyiptomi oldalán” – írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.
 

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető jó hírekről számolt be az evakuációs műveletekkel kapcsolatban, aláhúzva, hogy kollégái személyes kapcsolatban vannak azokkal a magyarokkal, akik már Etiópiába vagy Dzsibutiba jutottak, és jelenleg a papírmunkát végzik a hazatérés érdekében. 

Majd hozzátette, hogy már mindössze két magyar állampolgár van a szudáni fővárosban, Kartúmban, ahol a harcok zajlottak. 

„A többiek, összesen nyolcan már nagyon közel állnak ahhoz, hogy a megbeszélt biztonságos pontokon találkozzanak a nagykövetségek, illetve a térségbeli konzulátusok odadelegált kollégáival” – mondta. 

„Remélem, hogy néhány órán belül itt is újabb jó hírekkel szolgálhatunk”

 – fogalmazott. 

Szijjártó Péter hangsúlyozta: az érintett nyolc ember mind jól van, folyamatos velük a kapcsolat, voltak, akik még képet és videót is küldtek az aktuális helyzetükről. 

„Természetesen folyamatosan tájékoztatni fogom önöket (...) az evakuációs műveletek állásáról” – emelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában