Máshol elmarad

2023.05.21. 11:05

Három településen tartanak időközi önkormányzati választást

A Baranya vármegyei Kisnyárád roma nemzetiségi választópolgárai települési nemzetiségi képviselőket választottak volna ma, ez a választás azonban a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.

MW

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülése a Nemzeti Választási Iroda Alkotmány utcai székházában 2020. február 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Három Pest vármegyei településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Veresegyházon polgármestert, Gyömrőn és Ráckevén pedig egyéni választókerületi képviselőt választanak.

Veresegyházon azért rendeznek választást, mert a várost 58 éve irányító Pásztor Béla februárban lemondott. Az időközi választáson egyetlen független jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 15 600 választópolgár szerepel.

Gyömrőn három egyéni választókerületben is új képviselőt kell választani, a korábban megválasztott képviselők - valamennyien a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület (JIÉ) képviselői voltak - ugyanis lemondtak. Az 5. számú választókerületben három jelölt közül választhat a mintegy 1600 helybéli, a 7. számúban négy jelölt indul és valamivel több mint kétezer választópolgár szerepel a névjegyzékben, a 8. számú egyéni választókerületben pedig három jelölt van és mintegy 2500 választópolgár.

Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indul, a választói névjegyzékben csaknem 1300 helybéli szerepel.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

A Baranya vármegyei Kisnyárád roma nemzetiségi választópolgárai települési nemzetiségi képviselőket választottak volna ma, ez a választás azonban a szükséges számú jelölt hiányában elmarad.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában