Külföldi érdekek

2023.05.10. 11:21

Hiába tagadják, a Válasz Online is a dollármédia része

A Magyar Nemzet összeállítása rávilágít, hogy a Válasz Online is dollármédium lett.

Magyari Péter a 444-től igazol a laphoz

Forrás: Magyari Péter/Facebook

Méretes öngólt rúgott a Válasz Online azzal, hogy vehemensen cáfolni próbálta azokat a felvetéseket, amelyek szerint a 444-től távozó Magyari Péter leigazolásával a szerkesztőség csatlakozhat a dollármédia-hálózatához. Az egykor valóban polgári, jobbközép értékrendet közvetítő sajtóorgánum zokon vette, hogy a Megafon véleményvezérei arról posztoltak a közösségi oldalukon: 

a Soros-blog egyik alapemberének átejtőernyőzése is azt igazolja, hogy a Válasz dollármédium lett, illetve az amerikai demokraták által meghirdetett ösztöndíjakért kuncsorognak

írja a Magyar Nemzet.

A lap nemrég részletes cikket közölt arról, hogy átrendeződés zajlik a balliberális sajtóban, a 444.hu elveszítette a befolyását, illetve a külföldi finanszírozók bizalmát, és az eddig is meghatározó Telex marad a dollármédia zászlóshajója. A változások között talán a legfigyelemreméltóbb hír az, hogy a Soros-blog egyik alapembere június 1-jétől a Válasz Online szerkesztőségét erősíti. Magyari Péter, a Soros-blog egyik alapítója már a 2013-as induláskor csatlakozott a portálhoz az Indextől levált, Uj Péter vezette csoport tagjaként.

A Válasz Online közleményben méltatta a friss igazolást. 

A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy 

néhány éve még nyoma sem volt a magasztaló jelzőknek, sőt egy heccorgánum szerzőjeként mutatták be Magyarit a Válasz hasábjain.

A Magyar Nemzet szerint nem lehet véletlen, hogy ma mégis tárt karokkal fogadják a Soros-hálózattól átejtőernyőző Magyarit, mint írják, a szerkesztőség fogadókészsége valószínűleg nem csupán szakmai megfontolásokon alapul. Ugyanis a napokban került nyilvánosságra, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége nyílt pályázatot hirdet a „független” újságírás és a civilek számára. 

A lap emlékeztet rá, hogy a Válasz Online több, Kínát elmarasztaló cikket is közölt.

Az idézett írásokban Kína mellett van még egy fontos közös vonás: a megjelenésüket minden esetben az Egyesült Államok magyarországi nagykövetsége támogatta.

Mint írják, ennél meggyőzőbb bizonyítékot nehéz lenne találni arra, hogy a Válasz Online valóban csatlakozott a dollármédiához. 

A teljes cikk a részletekkel IDE kattintva érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában