Időközi választások

2023.05.14. 20:57

Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakozó lett Göd polgármestere

Kammerer Zoltánt a szavazatok 58,28 százalékával polgármesterré választották Gödön. Az olimpiai és világbajnok kajakozó függetlenként indult, ám nem titkoltan őt támogatta a Fidesz–KDNP.

MW

Kammerer Zoltán

Forrás: Kammerer Zoltán Facebook-oldala

Kammerer Zoltánt, Göd büszkeségét és díszpolgárát, a háromszoros olimpiai és világbajnok kajakozót 2034 (58,28 százalék) szavazattal polgármesterré választották Gödön – derül ki a Nemzeti Választási Iroda frissen publikált adataiból. 

ORBÁN Viktor; KAMMERER Zoltán
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakozó a Tokaji Vízitúra Központ átadásán 2018. június 14-én
Fotó: Koszticsák Szilárd / Forrás: MTI

Kammerer Zoltán függetlenként indult, ám nem titkoltan őt támogatta a Fidesz–KDNP, illetve Tuzson Bence, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője – adta hírül a Magyar Nemzet

A polgármesteri tisztségért három jelölt indult, de hivatalosan egyikük sem volt kormánypárti, illetve ellenzéki jelölt. Szilágyi László, a Kapu Cikk Egyesület jelöltje 1023 (29,31 százalék) szavazatot gyűjtött be. 

A harmadik induló Rataj András volt, aki szintén függetlenként indult, ám múltja alapján baloldali érzelműnek mondható. Neki csupán 433 (12,41 százalék) szavazatot sikerült szereznie.

A Pest vármegyei településen azért kellett időközi polgármester- és képviselő-választást kiírni, mert lemondott a város ellenzéki polgármestere, Balogh Csaba. A polgármester mellett lemondott az 5. egyéni választókerület ellenzéki képviselője, Hlavács Judit is, akinek a képviselői helyére szintén most választottak utódot a gödiek.

A teljes cikk ITT olvasható el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában