Czeglédy Csaba is jól járhat

2023.05.02. 13:00

Titkos megbeszélés: megkaphatta Gyurcsány támogatását a szombathelyi polgármester

Megkapta Gyurcsány Ferenc támogatását Szombathely jelenlegi polgármestere, így Nemény András újraindulhat a városvezetői székért jövőre. Czeglédy Csaba pedig az alpolgármesteri széket kaparinthatja meg.

Nemény András mellett Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára is kampányolhat majd

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Április elején Nemény András Gyurcsány Ferencet fogadta a szombathelyi polgármesteri hivatalban egy titkos megbeszélésen, amin állítólag Czeglédy Csaba is jelen volt – értesült a Vaol.hu. Gyurcsány egykori ügyvédje, bizalmasa kulcsfigurája lehet a titkos alkunak, ami a lap forrásai szerint az elmúlt hónapok során formálódott. Közismert, Czeglédy Csaba elsőrendű vádlottja a Kecskeméti Törvényszéken folyamatban lévő büntetőeljárásnak: társaival együtt több mint 6 milliárd forintos költségvetési csalással (is) vádolják.

Mint írják, az Éljen Szombathely Egyesület múlt csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottak megerősítették: Nemény Andrásék a Demokratikus Koalíció elnökétől, Gyurcsány Ferenctől is megkapták a támogató nyilatkozatot. A Vaol szerint 

az egykori miniszterelnök azonban ezért jelentős beleszólást kért a város ügyeibe, úgy tudják, Czeglédy Csabának is döntő szava lehet.

A lap forrásai szerint az MSZP-s Neménynek nem kell átlépnie a DK-ba. 

Nemény ugyan múlt csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy Czeglédy a következő ciklusban is a szociális bizottság elnökeként szeretne dolgozni, városházi informátoruk szerint a szociális ügyekért magasabb szinten felelhet a politikus. Ahogy több más városban, úgy Szombathelyen is Gyurcsányék célja az lehet: ha a polgármesteri pozícióba más baloldali párt politikusa kerül, akkor legalább két alpolgármesteri széket megszerezzenek. Forrásunk szerint Szombathelyen az egyiket Czeglédy Csaba, a másikat Horváth Attila kapná meg, Szuhai Viktor számára pedig ismét befutó listás helyet ígérnek.

Hozzátették: várhatóan Gyurcsány és Dobrev Klára is kampányol majd Szombathelyen a 2024. májusi választásokat megelőzően.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában