Ország-világ

2021.10.05. 08:59

5 millió 897 ezer a beoltott, 294 az új fertőzött, elhunyt 16 beteg

A beoltottak száma 5 897 432, közülük 5 661 324 fő már a második oltását is megkapta, 816 ezren pedig már a harmadikat is felvették. 294 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 825 170 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 16 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 246 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 786 883 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 8041 főre emelkedett.

Békéscsaba, 2021. október 4. Szalócsyné Schubert Gabriella asszisztens beolt egy fiatalt a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. október 4-én. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

585 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 86-an vannak lélegeztetőgépen. Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérjük őket, hogy regisztráljanak és vegyék fel az oltást mielőbb – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Fotó: koronavirus.gov.hu

A koronavírus delta variánsa miatt több országban és hazánkban is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány mostani hullámában azonban nagy előny, hogy már van vakcina és a legtöbben fel is vették az oltást, amely a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen.

A beoltottak kevesebb, mint 1%- százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni: www.eeszt.gov.hu. Az időpontfoglaló továbbra is folyamatosan nyitva van és minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is.

A kormány megkezdte a nemzeti konzultációból fakadó döntések meghozatalát is. Megjelent a családi adó-visszatérítésről szóló kormányrendelet, 2022 februárjában a gyermekes szülők visszakapják az idén befizetett személyi jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig. Ezt az teszi lehetővé, hogy a magyar gazdaság növekedése az egyik legdinamikusabb az EU-ban.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!