ötven milliárd forint

2017.11.16. 08:46

700 kiló kokaint foglalt le az ausztrál rendőrség

A hét mázsa kokaint egy jacht hajótestében találta meg az ausztrál rendőrség, az ország keleti partvidékén szerdán, három embert őrizetbe vettek.

A Catana 42 nevű hajó Tahitiból érkezett, és a hatóságok Új-Dél-Wales állam Toronto városának külterületi részén, Lake Macquarie-nél tartóztatták fel. A lefoglalt kokain piaci értéke 245 millió ausztrál dollár (50,2 milliárd forint). A kereskedelmi mennyiségű kábítószer behozataláért akár életfogytig tartó börtönbüntetés is kiszabható.

Neil Gaugham rendőrfőnök-helyettes azt mondta, hogy a jacht „bejárta a fél Csendes-óceánt”, mielőtt feltartóztatták.

„Nincs mit csodálkozni azon, hogy a bűnszövetkezet ravasz módszereket vet be, ilyen nagy távolságokat tesz meg, vállalva az óceánok átszelését is egy ilyen kis hajóval, a kábítószer behozatala érdekében”

- tette hozzá a tisztviselő, utalva arra, hogy a jacht nem a legrövidebb úton jutott el Ausztráliába.

Az ausztrál hatóságoknak idén februárban volt történetük eddigi legnagyobb kábítószerfogása: 1,4 tonna súlyú, több mint 312 millió ausztrál dollár (64,8 milliárd forint) értékű rakományt foglaltak le egy jachton Új-Dél-Wales partjainál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!