Járvány

2020.04.06. 06:33

744-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 4 idős beteg

Hatvanhétre emelkedett a gyógyultak száma Magyarországon.

Őri-Kiss Zsolt, az Országos Mentőszolgálat mentőtechnikusa a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton védőfelszerelésben mutatja a mintavételhez használt eszközöket 2020. április 3-án, amellyel a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak. A Mentőszolgálatnál a mintavételt külön erre a célra kijelölt egységek végzik az országban.

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 744 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb négy idős krónikus beteg, és 67 főre emelkedett a gyógyultak száma is olvasható a koronavirus.gov.hu.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

Forrás: koronavirus.gov.hu

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Forrás: koronavirus.gov.hu

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Borítókép: Őri-Kiss Zsolt, az Országos Mentőszolgálat mentőtechnikusa a XIII. kerületi 1. számú mentesítési ponton védőfelszerelésben mutatja a mintavételhez használt eszközöket 2020. április 3-án, amellyel a koronavírus-gyanús betegekhez vonulnak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!