Ország-világ

2021.02.27. 17:25

A 2,2 milliót kereső Jakab Péter most Kádár Jánost utánozva paprikás krumplit eszik

Úgy tűnik, hogy a baloldali politikus Gyurcsányabb akar lenni Gyurcsánynál.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke, a Gyurcsány-koalíció egyik előválasztási jelöltje a baloldal által feltételezett kádári nosztalgiára rájátszva paprikás krumplit eszik. Úgy tűnik, hogy a baloldali politikus „Gyurcsányabb akar lenni Gyurcsánynál„. A baloldali pártvezér jövő hónaptól az eddigi 2,2 millió forint helyett havonta már több mint 2,4 millióból vehet magának krumplit, természetesen az adófizetők pénzéből – írja az Origo.

A Jobbik elnöke, Jakab Péter, a baloldal egyik képviselője Kádár János kommunista pártvezér propagandáját utánozva paprikás krumpli eszik. Jakab erre a közösségi oldalán hívta fel a követői figyelmét. (A Kádár-rendszer idején a ”krumplileves az legyen krumplileves„ mondat és a hazug, kádári kacsintás, meg a párizsit és paprikás krumplit evő, puritán pártvezető figurája a kommunista propaganda fontos eleme volt.)

A kádári kisember szerepében tetszelgő Jakab vélhetően Gyurcsány Ferenc bukott miniszterelnök szavazóbázisának is kedveskedni akar, fogadják el őt is, ne csak főnökét.

A Jobbik elnöke tehát ”Gyurcsányabb„ akar lenni a főnökénél.

Néhány napja Jakab szintén a közösségi oldalán parizerrel és piros arannyal pózolva próbálta elhitetni, hogy ő úgymond a kisembereket képviseli.

A valóság ezzel szemben persze az, hogy

Jakab Péter frakcióvezetőként havi fizetése egész pontosan 2 206 800 forint, de jövő hónaptól ez az összeg 2 421 600 forintra fog emelkedni

abból már jó sok krumplit és parizert vehet.

Borítókép: origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!