feszültségkeltés

2020.12.16. 12:59

A baloldal szerint az anyaság kevesebbet ér, nyolc évig csak elvettek a családoktól

Novák Katalin miniszter a parlamentben a baloldal hazugságaira válaszul részletesen elmondta, milyen példátlan erővel támogatja a kormány 2010 óta a családokat.

Novák Katalin miniszter a parlamentben a baloldal hazugságaira válaszul részletesen elmondta, milyen példátlan erővel támogatja a kormány 2010 óta a családokat – írja az Origo.

Gurmai Zita (MSZP) napirend előtt bírálta a kormány családpolitikáját.

Novák Katalin válaszában emlékeztetett: a kormány többek között bevezette és folyamatosan emelte a családi adókedvezményt, bevezette a nők 40 programot, egyre több bölcsődét épített éppen azért, hogy a nők választhassanak. – Amikor viszont önök voltak kormányon, és amikor az én gyermekeim megszülettek, akkor ha visszament valaki dolgozni, akkor elvesztette a gyerekek után járó támogatást. Ez a gyed extra óta nem így van, amit mi változtattunk meg.

Az önök kormánya szüntette meg a gyermekvédelmi támogatást, csökkentették az adókedvezményeket, a gyes idejét, szigorították a gyed-jogosultság feltételeit – sorolta az ellenzék családpolitikai „eredményeit„ Novák Katalin.

Szerinte ahelyett, hogy a baloldal folyamatosan szítja a feszültségeket, inkább azért kellene tenni, hogy a nőknek valóban legyen választási lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!