Ország-világ

2020.10.28. 23:19

A BKK milliókat költ jutalmakra a járvány idején

Azt az értesülést cáfolták, hogy az egyik jutalmazott még a próbaidejét töltötte volna a cégnél

A koronavírus-járvány közepette fizet milliós jutalmakat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a dolgozóinak. A közlekedési társaság arról tájékoztatta a Magyar Nemzetet, hogy az elmúlt hónapokban három fő részére fizettek ki jutalmat az „egyéni kimagasló teljesítmények elismeréseként”, összesen bruttó 2,9 millió forint értékben.

Azt az értesülést cáfolták, hogy az egyik jutalmazott még a próbaidejét töltötte volna a cégnél. Amellett azonban nem lehet elmenni, hogy a fővárosi fenntartású vállalat jelentős hiánnyal küszködik – az évente jelentős összegű állami hozzájárulás nélkül minden valószínűség szerint csődbe is menne –, ráadásul Karácsony Gergely főpolgármester és szövetségesei több sürgető beruházás megvalósítását éppen pénzhiányra hivatkozva halogatták.

Például egy tavalyi tanulmány szerint az egyre rosszabb műszaki állapotú Lánchíd felújítását legkésőbb júniusban kellett volna megkezdeni. De a közelmúltban Karácsony a kormánytól kért 55 milliárd forint állami többlettámogatást a főváros számára, amelyet emellett még egy hetvenmilliárd forintos hitellel is eladósítana.

A főpolgármester a kampányígéreteit is a források szűkösségére hivatkozva nem tartotta be, így

a 14 éven aluli gyermekek sem utazhatnak ingyenesen a tömegközlekedési eszközökön, és a 3-as metrót sem szereltette fel légkondicionálókkal.

Ezen felül az utóbbi metróvonal középső szakaszának az alagút-felújítása is elakadni látszik, amelyen akár százmilliárd forintos nagyságrendű uniós támogatást bukhat az ország.

Az már csak hab a tortán, hogy a Párbeszéd társelnökeként a főpolgármester a mindenkinek alanyi jogon járó alapjövedelem mellett is kampányol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!