akár 30 fok is lehet

2020.06.07. 18:48

A jövő héten is változékony lesz az időjárás

Napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell.

A jövő héten is változékony lesz az időjárás. Napsütésre, de záporokra, zivatarokra is készülni kell. Emellett napközben többfelé akár 30 Celsius-fokig is melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn napközben a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett közepesen és erősen felhős idő lesz erőteljes gomolyfelhő-képződéssel. A legtöbb napsütés az Alföld déli és keleti részén valószínű. Többfelé várható eső, zápor, zivatar, néhol felhőszakadás, jégeső is lehet. Legkisebb eséllyel a Dunántúl északnyugati harmadán valószínű csapadék. Zivatarok körül viharos szélrohamok is várhatóak. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet 21-29 fok között alakul, a Dunántúl nyugati felén lesz a hűvösebb.

Kedden néhány órára kisüthet a nap. Többfelé várható zápor, zivatar, néhol felhőszakadás is lehet. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximumhőmérséklet 20-27 fok között várható.

Szerdán és csütörtökön akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Többfelé várható zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 12-17 fok lesz. Napközben 22-27 fokig melegszik a levegő.

Pénteken nyugaton több, keleten kevesebb napsütés várható, keleten többfelé alakul ki zápor, zivatar, a Dunántúlon néhol lehet záporeső. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximumhőmérséklet 22-28 fok között valószínű.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett keleten szórványosan, nyugaton helyeként alakul ki zápor, esetleg zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 23-30 fok között alakul.

Vasárnap is lesz több-kevesebb napsütés. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 13-19, a maximumhőmérséklet 23-30 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!