pihenni azért kell

2018.08.03. 16:39

A kánikula miatt nem lesz kamionstop a hétvégén

A hőségriasztás miatt a nehéz tehergépkocsik egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból korlátozás nélkül közlekedhetnek majd.

A hőségriasztás miatt a nehéz tehergépkocsik egészségvédelmi és közlekedésbiztonsági okokból korlátozás nélkül közlekedhetnek a hétvégén – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) pénteken az MTI-vel.

A járművezetők a vezetési és pihenőidő betartásával, de hosszabb megszakítás nélkül teljesíthetik szállítási feladatukat, nem kell parkolóban várakozniuk – írta közleményében a Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A kamionstop főszabály szerint szombaton 15 órától vasárnap 22 óráig tartana, de a 2. fokozatú hőségriasztást vasárnap éjfélig meghosszabbították. A forgalomkorlátozást a közlekedésért felelős miniszter a környezetvédelemért felelős miniszter egyetértésével veszélyhelyzetben átmenetileg felfüggesztheti – emlékeztet a szaktárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!