káros

2019.09.16. 20:18

A kutyahúsevés mellőzését javasolják a legnagyobb vietnami város lakóinak

Ez csak egy ajánlás, nem rendelet, tehát büntetés sincs.

A kutyahúsevés mellőzését javasolja Ho Si Minh-város lakóinak az élelmiszerbiztonsági hatóság, hogy a külföldiek kedvezőbb képet alkossanak a városról.

A kutyahús fogyasztása nem jó szokás, ezért fel kell vele hagyni, különösen abban a korban, amikor a nemzetközi kapcsolatok egyre erősebbé válnak – olvasható a hatóság honlapján.

„Ez csak egy ajánlás, nem rendelet, tehát büntetés sincs” – mondta Phan Thi Hoai Tran, a hivatal szóvivője hétfőn.

Pham Khanh Phong Lan, az élelmiszerhatóság vezetője a kutyahúsevés egészségügyi veszélyeire is felhívta a lakosok figyelmét a helyi médiában.

A kutyahús a veszettség kórokozóját és élősködőket is tartalmazhat, amelyek károsíthatják az emberi szervezetet, de méregmaradványok is lehetnek benne, amivel a kutyákat meg szokták ölni.

Ázsia sok országában számít a kutyahús ínyencségnek: Vietnam mellett Kínában és Dél-Koreában is fogyasztják.

Vietnamban az ACPA állatvédő szervezet becslései szerint évente ötmillió kutyát ölnek le étkezési célokra.

Különösen az ország északi részén, a fővárosban kedvelik a kutyahúst. Az elmúlt években Hanoi is arra törekedett, hogy visszaszorítsa a szokást. A város mintegy ezer étterme és üzlete kínál a fogyasztóknak kutyahúst.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!