központi vezérlést akarnak

2018.04.27. 14:00

A LIBE bizottság döntései nincsenek összhangban az európai emberek igényeivel

Bakondi György szerint az összes lépés, amelyet az utóbbi években tett az Európai Unió, az nem a külső határok védelméről vagy a migráció megállításáról szólt, hanem sokkal inkább az elősegítéséről.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az ECHO TV Napi aktuális című műsorában elmondta, a közelgő európai parlamenti választások miatt a baloldali, liberális frakciók tagjainak egyre sürgetőbb, hogy az Európai Egyesült Államok irányába minél több visszafordíthatatlan lépést tegyenek, de ennek Magyarország az útjában van.

A főtanácsadó bírálta a LIBE bizottság politikáját, szerinte az elmúlt éveket több olyan döntés jellemezte, amely nem állt összhangban az európai emberek igényeivel, sőt sok esetben nemzetbiztonsági kockázatot is jelentettek. A LIBE-bizottság mai ülésén szavazott a menekültügyi eljárás rendelettervezetéről is, ennek kapcsán elmondta: a jogszabály azt mondaná ki, hogy egységes, központból vezérelt eljárásrendet kell követni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!