Járvány

2020.05.09. 10:31

A Magyar Honvédség segítségével hoztak Magyarországra több embert Bamakóból

A négy katonát, akik közül egy magyar, három pedig szerb állampolgár, először elviszik izolációra, ha tünetmentesek, nem fertőzöttek, akkor hazatérhetnek a családjukhoz.

Budapest, 2020. május 9. Katona, miután kiszállt a Magyar Honvédség Bamakóból érkezett repülőgépéből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. május 9-én. Maliban épp missziós váltás van, hazahoztak négy katonát, köztük egy magyar és három szerb állampolgárt, és ezzel összekötve civileket. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A Magyar Honvédség segítségével hoztak Magyarországra több embert Bamakóból – nyilatkozta Ruszin Romulusz, a Honvédelmi Minisztérium (HM) humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

Elmondta: Maliban épp missziós váltás van, ezzel összekötve hoztak Magyarországra négy katonát, akik közül egy magyar, három pedig szerb állampolgár. Őket leszállás után elviszik izolációra, ha tünetmentesek, nem fertőzöttek, akkor hazatérhetnek a családjukhoz.

Ruszin Romulusz kiemelte: a Magyar Honvédség igyekszik segíteni abban, hogy a magyar emberek hazatérhessenek. Eddig csaknem 10 ezer embert hoztak Magyarországra, de még több mint 600-an várnak hazatérésre.

Hozzátette: ezért is fontos, hogy a Magyar Honvédségnek olyan repülőeszközei vannak, amelyek képesek ekkora távolságot is megtenni. Ezek a gépek nem csak a katonáké, hanem a magyar embereké – hangsúlyozta. Hozzátette, hogy a partnerországok is számíthatnak a Magyar Honvédség segítségére.

A helyettes államtitkár köszönetet mondott a repülőtér kiszolgáló személyzetének, akik ebben a helyzetben is fogadják a Magyar Honvédség gépét, hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar emberek hazatérhessenek.

Borítókép: Katona, miután kiszállt a Magyar Honvédség Bamakóból érkezett repülőgépéből a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. május 9-én. Maliban épp missziós váltás van, hazahoztak négy katonát, köztük egy magyar és három szerb állampolgárt, és ezzel összekötve civileket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!