jövő

2018.06.30. 10:44

A magyarok békében és biztonságban akarnak élni

A magyarok az ország megvédését várják a kormánytól és a rendőrségtől - mondta a kormányfő a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Budapest, 2018. június 30. Orbán Viktor miniszterelnök (k) beszédet mond a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Rendészettudományi Karának és Katasztrófavédelmi Intézetének tisztavatási ünnepségén a budavári Kapisztrán téren 2018. június 30-án. Mellett Patyi András, az egyetem rektora (b), Pintér Sándor belügyminiszter (j), Benkõ Tibor honvédelmi miniszter (j2). Középen a Szent Korona másolata. MTI Fotó: Bruzák Noémi

A magyar emberek ma azt várják a kormánytól és a rendőrségtől, hogy védje meg az országot, a családokat, a közös értékeket és eredményeket a külső és belső veszélyektől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

A kormányfő kiemelte, ma Európában a rend, a béke és a biztonság már nem magától értetődő dolog, egyre komolyabb erőfeszítéseket kell tenni, hogy „fenntartsuk saját civilizációnk több ezer éves rendjét”. Ilyenkor felértékelődik a rend, a béke és vele együtt az őreinek, a védelmezőinek szerepe – hangsúlyozta.

A magyarok békében és biztonságban akarnak élni, ezért a jövőben is szükség lesz – sőt Európa jelenlegi helyzetét látva még az eddigieknél is nagyobb szükség lesz – bátor, jól képzett, hazájukat és nemzetüket szerető egyenruhásokra – mondta Orbán Viktor.

Borítókép: Orbán Viktor beszédet mond/ MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!