Ország-világ

2021.02.16. 07:38

A V4-együttműködés Európa gazdasági motorjává vált

Hollik István szerint a V4-es országok bizonyítják, hogy lehet úgy együttműködni, hogy közben a nemzeti érdekeket minden résztvevő tiszteletben tartja, példát mutatva ezzel a mostanság döcögő Európai Uniónak.

Hollik István Facebookra feltöltött posztjában emlékeztet: harminc évvel ezelőtt, Antall József kezdeményezésére írták alá a visegrádi vár pincehelyiségében a visegrádi együttműködés nyilatkozatát.

„Történelmi pillanat volt, amely szövetséget és új kilátásokat nyújtott (akkor még) három olyan országnak, akiket összekötött közös múltjuk, hasonló kultúrájuk és a jövőbe vetett töretlen hitük. Büszkék lehetünk rá, hogy a Magyarország által létrehozott együttműködés azóta Európa gazdasági motorjává is vált. A V4-es országok bizonyítják, lehet úgy együttműködni, hogy közben a nemzeti érdekeket minden résztvevő tiszteletben tartja, példát mutatva ezzel a mostanság döcögő Európai Uniónak. Isten éltesse a visegrádi együttműködést!” – írta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!