WHO

2018.03.08. 13:22

Agyhártyagyulladás szedi áldozatait Dél-Szudánban

Több mint százan betegedtek meg, és 28-an meg is haltak Dél-Szudánban agyhártyagyulladásban - tudatta csütörtökön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik helyi illetékese.

„A körülmények rendkívül kedvezőek ahhoz, hogy a meningitisz járványként tudjon terjedni” – jegyezte meg Ramadan Otim, a WHO vészhelyzeti központjának munkatársa.

Mathew Tut, a dél-szudáni egészségügyi minisztérium járványügyi igazgatója tudatta, hogy tudnak a problémáról, de az érintett területekre vezető utak nem biztonságosak, az egészségügyi intézmények pedig alig működnek, ami akadályozza a járvány megfékezését.

Legutóbb 2013-ban hirdettek agyhártyagyulladás miatt járványhelyzetet Dél-Szudánban, amely 2011-ben vált függetlenné Szudántól. Dél-Szudán a világ egyik legszegényebb és legtörékenyebb állama. 2013-ban az elnök és korábbi alelnöke közötti politikai csatározások miatt polgárháború robbant ki, amely azóta is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!