no-go

2017.09.28. 15:59

Ahol már a rendőrök is félnek

A közbiztonsági állapotokat jól érzékelteti, hogy egyes városrészekbe a rendőrök már csak erősítéssel mernek bemenni. Nyugat-Európa városaiban már több száz olyan zóna van, ahova senkinek sem tanácsos bemerészkedni.

A köznyelvben no-go zónáknak nevezik az ilyen helyeket. A franciák „kiemelt zónáknak”, a svédek „különleges területeknek” hívják ezeket, míg a hivatalos brit politika a létüket is tagadja.

A svéd rendőrség hivatalos jelentéseiben szerepel egy lista, amelyen 55 olyan helyszínt jelölnek, ahol saját bevallásuk szerint is csak nehezen képesek betartatni a törvényeket, ahol az oda – akár csapaterővel is – érkező rendőröket rendszeresen fogadja feldühödött, ellenálló tömeg. A svéd rendőröknek – egyes felmérések szerint – csaknem négyötöde fontolgat pályamódosítást a migrációs válság miatt megnövekedett terhek és veszélyek miatt.

A „The Sweden Report” jelentése szerint ezekben a városi kerületekben, lakótelepeken a mentőket, tűzoltókat, a közműellátók munkatársait is rendszeresen támadások érik – írja a Lokál.

A francia belügyminisztérium veszélytérképén 64 olyan területet jelölnek, ahol a francia csendőrségnek mindennapos problémát jelent a közrend fenntartása. Az internetes videómegosztók is számos olyan felvételt tettek közzé, ahol ezekben a zónákban a migránsok megtámadják a rendőrautókat, a hatóság emberei pedig elmenekülnek a helyszínről.

Tématámogatás. Készült Magyarország Kormánya támogatásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!