Ostrom alatt áll Európa

2020.03.01. 11:11

Akár az Iszlám Állam harcosai is elindulhattak Európába a migránsáradattal

Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója szerint a mostani helyzet biztonsági kockázata magasabb, mint 2015-ben volt.

A Migrációkutató Intézet igazgatója úgy látja, hogy az utóbbi napokban kezdődött újabb migránsáradat biztonsági kockázata sokkal magasabb, mint amekkora 2015-ben volt.

Dezső Tamás, az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta: a Szíriából elinduló, maguknak menekültnek valló emberek között lehetnek az Iszlám Állam harcosai.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a migránsok között terjednek az álhírek, például arról, hogy megnyílnak a határok, és olyan információk is, hogy Nyugat-Európában hol lehet segélyekből könnyen megélni.

Kitért arra is, hogy kurd harcosok havi 500-600 dollárt kaptak, ennyiért „vitték vásárra a bőrüket”, és a harcokban közülük több ezren meghaltak, megsebesültek.

Az intézetigazgató azt mondta: a Nyugat-Európába érkező migránsok hasonló összegekre számíthatnak a szociális ellátórendszertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!