Ország-világ

2021.01.27. 19:42

Akár hivatali visszaélést is elkövethetett Hiesz György

Vizsgálja a gyöngyösi kórház, hogyan juthatott jogtalanul koronavírus elleni védőoltáshoz a város polgármestere.

Vizsgálja a gyöngyösi kórház, hogyan juthatott jogtalanul koronavírus elleni védőoltáshoz a város polgármestere. A Hír TV által megkérdezett ügyvéd szerint a hivatali visszaélés gyanúja is felmerülhet.

A Gyöngyösi Városi Televízióban ismerte el a város polgármestere, hogy január elején ő is megkapta a koronavírus elleni védőoltást, mert egy oltásból több tucat vakcina megmaradt. Ám akkor még csak az egészségügyi dolgozókat oltották, a polgármester az oltási terv alapján nem kaphatta volna meg. Ráadásul úgy jutott a vakcinához, hogy ő nem is regisztrálta magát.

„Amikor a személyzet, az orvosi személyzet ezzel szembesült, hogy több tucat vakcina megmaradt, akkor értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik értesítették a valamilyen általuk ismert személyeket, körzetükben lévő személyeket, nem tudom. Ilyen telefont kaptam én azon a napon, szombaton, valamikor ebéd tájban, hogy megmaradt nagyon sok vakcina, menjek be, beadják a védőoltást” – jelentette ki Hiesz György.

Az országos tisztifőorvos cáfolta a polgármester állításait. Müller Cecília azt mondta: az oltópontok minden esetben az arra jogosultakat hívják be, ha megmarad a vakcina.

A Hír TV által megkérdezett ügyvéd szerint Hiesz György esetében felmerülhet a hivatali visszaélés bűncselekménye. Futó Barnabás hozzátette: ha pedig bebizonyosodik, hogy netán a polgármester a feleségének is elintézte, hogy kapjon az oltóanyagból, akkor halmazati büntetésként akár négy és fél év börtönt is kaphat Hiesz György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!