válságos a sérültek állapota

2021.04.22. 09:53

Autóba rejtett pokolgép robbant Pakisztánban, többen meghaltak

Legalább négy ember meghalt, amikor szerdán egy autóba rejtett pokolgép robbant egy luxusszálloda parkolójában a pakisztáni Kvettában – közölte a rendőrség.

A detonációt követően a Serena Hotel előtt parkoló autók közül több kigyulladt – számolt be egy helyi rendőr. A pakisztáni tálibok terrorszervezete, a Tehrik-i-Talibán Pakisztán (TTP) vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért.

A TTP szoros kapcsolatokat ápol az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel, a múltban főképpen kínai állampolgárokat vett célba, rabolt el és ölt meg Pakisztánban.

Egy helyi orvos, Alam Hán elmondta, hogy a robbanásban megsérült legalább 12 ember, őket a város kórházába szállították. Néhányuk állapota válságos, ami azt jelenti, hogy a halálos áldozatok száma emelkedhet.

A robbanószerkezetet egy autóban helyezték el, amelyet a külföldiek, politikusok és hivatalnokok által látogatott szálloda előtt állították le egy parkolóban – számolt be Azhar Akram, Kvetta rendőrfőnök-helyettese.

Sejk Rasíd Ahmed belügyminiszter elmondta, hogy egy kínai delegáció volt a célpont, amelyet az ország iszlámábádi nagykövete vezetett. A küldöttség tagjai azonban a robbantás idején nem tartózkodtak a szállodában.

A TTP 2014-ig, éveken át az afgán határon lévő fellegvárában rejtegette az egykor a kínai Hszincsiang tartományban tevékenykedő Kelet-turkesztáni Iszlám Mozgalom (ETIM) fegyvereseit.

Beludzsisztán Pakisztán legnagyobb, de legveszélyesebb tartománya. Afganisztánnal és Iránnal is határos, és rendszeres célpontja iszlamista fegyveresek, szektás csoportok támadásainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!