Járvány

2020.05.25. 05:38

Az amerikai elnök megtiltotta a beutazást a Brazíliából érkező külföldiek számára

Donald Trump amerikai elnök vasárnap megtiltotta a beutazást azoknak a külföldieknek, akik Brazíliából akarnának belépni az Egyesült Államokba a koronavírus-járvány idején.

Kayleigh McEnany, a Fehér Ház szóvivője úgy kommentálta a lépést: az elnöknek ez az intézkedése segít megelőzni, hogy azok a külföldiek, akik Brazíliában voltak, további fertőzések forrásává váljanak az Egyesült Államokban. A tilalom nem vonatkozik a külföldről beutazni kívánó állampolgárokra, azok családtagjaira, valamint az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiekre.

Brazília az igazolt fertőzöttek számát tekintve az Egyesült Államok után a második helyen szerepel. A latin-amerikai országban vasárnap további 653 ember halt bele a betegségbe, ezzel a koronavírus-fertőzés miatt elhunytak száma 22 666-ra emelkedett. Egy nap leforgása alatt vasárnapra újabb 15 813 fertőzést jegyeztek, ezzel 363 211-re emelkedett azok száma, akik elkapták a vírust.

Donald Trump korábban már megtiltotta a beutazást a Kínából érkezők számára. Az amerikai elnök március közepén harminc napra rendelt el beutazási tilalmat a schengeni övezetből, Nagy Britanniából és Írországból érkezőkkel szemben, majd ezt áprilisban meghosszabbította, és közölte, hogy a tilalom mindaddig érvényben marad, amíg a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országokban jobbra nem fordul a helyzet. A korlátozás nem vonatkozik az amerikai állampolgárokra, a diplomatákra és azokra az európaiakra, akik zöldkártyával rendelkeznek, valamint az ő hozzátartozóikra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!