Ország-világ

2020.07.02. 22:43

Az európai uniós költségvetés lesz a V4-ek csúcstalálkozójának középpontjában

Mateusz Morawiecki lengyel, Igor Matovic szlovák, Andrej Babis cseh és Orbán Viktor magyar kormányfő délelőtt munkaértekezleten tárgyalnak majd.

A visegrádi együttműködés lengyel elnökségének első csúcstalálkozóját rendezik meg pénteken Varsóban Orbán Viktor magyar kormányfő részvételével – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Közlése szerint Mateusz Morawiecki lengyel, Igor Matovic szlovák, Andrej Babis cseh és Orbán Viktor magyar kormányfő délelőtt munkaértekezleten tárgyalnak a varsói miniszterelnöki hivatalban, amelynek eredményeiről közös sajtótájékoztatót tartanak.

A V4 miniszterelnökeit Andrzej Duda köztársasági elnök is fogadja, aki hivatala előzetes tájékoztatása szerint az európai migrációs válságról és az EU költségvetéséről fog beszélni.

A lengyel külügyi tárca honlapján olvasható V4-elnökségi program szerint az uniós költségvetési tárgyalások regionális koordinációja mellett a csoport prioritásai közé tartozik az emberek közötti hétköznapi kapcsolatok támogatása a járvány, a határnyitás után. Mélyíteni akarják az együttműködést a digitalizáció, a biztonságpolitika, az infrastrukturális fejlesztések terén is, a külkapcsolatokban kiemelik a nyugat-balkáni térség uniós integrációja és a Keleti Partnerség támogatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!