rejtekút

2018.06.10. 19:30

Az izraeli hadsereg megsemmisítette a Hamász tengeri kijáratú alagútját

A járaton keresztül búvárokkal is támadhattak volna.

Levegőből mért csapással egy hete semmisítették meg a „stratégiai föld alatti járatot”, amelyet a Hamász „Izrael-ellenes terrorista tevékenységeihez használt” – mondta Jonathan Conricus, az izraeli fegyveres erők szóvivője vasárnap.

Az alagút mindössze három kilométerre délre futott a Gázai övezetet Izraeltől elválasztó határvonaltól, és kijárata a Földközi-tenger felszíne alatt volt több tucat méterre a parttól.

Cornicus szerint a járat kiindulópontja a Hamász egyik katonai létesítményében volt és palesztin szervezet tengeri kommandója használta. „Anélkül, hogy a fejük kilátszódna a vízből, lehetővé tette búvároknak a Gázai övezet elhagyását” – hívta fel a figyelmet a szóvivő. Hozzáfűzte: a Hamász erőfeszítéseket folytat annak érdekében, hogy a palesztin övezet izraeli blokádját áttörje a Földközi-tengeren.

Az izraeli hadsereg egyik névtelenséget kérő rangidős tisztségviselője elmondta: a Hamásznak több tucatnyi búvára, valamint feltételezéseik szerint további víz alatti járatai is vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!