kezdeményezés

2017.07.28. 18:13

Az LMP is gyűjt aláírást az állami cégvezetők bérének maximálásáról szóló népszavazásért

Hadházy Ákos társelnök ezt pénteken, Budapesten, az Oktogonon Vágó Gáborral, a népszavazás kezdeményezőjével közösen jelentette ezt be, aláírásgyűjtő aktivistáik jelenlétében.

A társelnök az aláírásgyűjtést azzal indokolta: elég volt a közpénzek ellopása. Emlékeztetett: miután a Fidesz választást nyert, „nagy haraggal ment neki a pofátlan végkielégítéseknek”, de néhány héttel azután már sokmilliós fizetéseket osztott saját embereinek.

Kiemelte: mind az 5 millió forintos jövedelmet kapó Matolcsy György jegybankelnök, mind a legfőbb ügyész ugyanekkora bérét emblematikusnak tartja. Előbbi sok százezer devizahiteles tragédiájáért felelős, hiszen kiemelt szerepe van a forint gyengülésében, utóbbi családja, a Polt család pedig szerinte azért kap ekkora fizetést, mert a legfőbb ügyész engedi a lopássorozatot.

Vágó Gábor kijelentette: ahogy a négyigenes népszavazás a Kádár-rendszer végét jelentette, a szociális népszavazás pedig a Gyurcsány-kormányét, ez Orbán Viktor rendszerének vethet véget. Nemcsak a bérfeszültség miatt tartanának népszavazást, hanem a letelepedési kötvényekről is tartanának, ahogy a korrupciós bűncselekmények elévüléséről is megkérdeznék az embereket – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!