Ország-világ

2020.09.30. 10:03

Az orvosi bér megduplázásáról tárgyal a kormány

Sajtóinformációk szerint a kormány ma az orvosi kamara javaslatairól tárgyal. A kamara a hálapénz büntetőjogi betiltását és jelentős orvosi béremelést javasol.

Budapest, 2020. május 14. Védõfelszerelést viselõ orvos megvizsgál egy beteget a koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított Covid Ortopéd-Traumatológiai Osztályon a fõvárosi Szent János Kórházban 2020. május 14-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A kormány hajlik a kamara javaslatainak elfogadására – írja az Origo.

Az orvosi béreket megduplázzák, 120 százalékos béremelés jöhet.

A hálapénz tiltására az orvosi kamara a büntető törvénykönyv módosítását javasolta. A kamara a hálapénz elfogadását és egy bizonyos összeg felett a hálapénzfizetést is büntetőjogilag szankcionálná. A mai kormányülés elején a miniszterelnök javasolta a kormánynak, hogy vegyék napirendre a kamara javaslatát.

A kormány mai ülésén erről is dönteni fognak, előzetes vélemények alapján a kormány kész saját javaslatává tenni a kamara btk-módosító szándékát.

Borítókép: A kormany.hu által közreadott képen védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított részlegen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!