szükséges lépések

2018.09.25. 21:34

Bajkai István: mindenképpen jogellenes a Migration Aid párttá alakulása

Az Országgyűlés igazságügyi bizottsága felkéri az Igazságügyi Minisztériumot, hogy vizsgálja meg, megakadályozható-e a bevándorlási különadó kijátszása.

Párttá alakulással kerülné ki a bevándorlási különadót a Migration Aid. A törvény kijátszásának megakadályozásával kapcsolatban kérdezte a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Bajkai Istvánt, a Fidesz országgyűlési képviselőjét.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának egy olyan javaslata született a keddi napon, hogy a bizottság felkéri az Igazságügyi Minisztériumot, vizsgálja meg azt a jogi helyzetet, hogy amennyiben egyes szervezetek szeretnék kijátszani a bevándorlási különadót, akkor szükséges-e a már meghozott jogszabály módosítása – mutatott rá Bajkai István a műsorban. „Ez pusztán egy javaslat a jogalkalmazók felé, és a jogalkalmazó fogja megvizsgálni ezt a helyzetet” – fogalmazott.

A téma újbóli napirendre vételének az volt az elsődleges indoka, hogy amennyiben egy szervezet a bevándorlási különadó megfizetését szeretné elkerülni azzal, hogy akkor ő onnantól kezdve nem civilszervezetként folytatja tevékenységét, hanem párt formájában, akkor az a törvény megkerülésére irányulhat, magyarázta a kormánypárti politikus.

„Az egy erős kérdés, hogy például a Migration Aid szervezet úgy tekint-e saját magára, eddigi tevékenységére, hogy eddig is politikát folytatott, politikai pártként működött, és ennek érdekében párttá alakul, vagy pedig az egyesületi tevékenységet akarják-e párt formájában végezni. Mindenképpen jogellenes helyzetről van szó, amit érdemes megvizsgálni” – tette hozzá Bajkai István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!